Categorieën
Nieuwsberichten

Nieuwe samenwerking met woningcorporatie Casade

Bewoners tevreden stellen en heel veel variatie in je werk. Dat kan nu ook in omgeving Waalwijk! Wij kunnen met trots mededelen dat wij een nieuwe samenwerkingspartner hebben. Vanaf 1 maart bundelen woningcorporatie Casade en Van der Meijs de krachten en gaan wij zorg dragen voor het dagelijks- en mutatieonderhoud van 6000 woningen in Waalwijk en omgeving. Wij zoeken daarom servicetimmermannen en een servicecoördinator. Benieuwd wat beide functies inhouden? Lees dan de interviews met onze servicemonteur Eric en servicecoördinator Sarah!

Categorieën
Nieuwsberichten

Werken als servicecoördinator dagelijks onderhoud

Sarah is onze servicecoördinator dagelijks onderhoud en vertelt in een interview aan mij dat geen dag hetzelfde is. Ik ben benieuwd hoe haar dagen eruit zien dus vroeg haar mij een kijkje te geven in haar werkzaamheden en vroeg haar wat ze van haar werk vindt. Sarah vertelt: “De stormen van afgelopen tijd hebben voor een drukke planning gezorgd. Dat vraagt extra aandacht en tactisch plannen.” Sarah werkt sinds oktober bij ons en geeft aan dat ze haar werk uitdagend vindt en het haar veel voldoening geeft!

Geef me eens een kijkje in een gemiddelde dag van een servicecoördinator

“Over het algemeen maakt de woningcorporatie melding van een opdracht via het portaal. Ik bel de bewoners op en stem samen met hen een datum af. In mijn planning hou ik niet alleen rekening met de beschikbaarheden van de bewoners maar ook met de planning van de monteurs. En uiteraard kijken we altijd naar de prioriteit van een opdracht. Een lekkage gaat bijvoorbeeld boven het plaatsen van een tochtstrip. De definitieve planning zet ik vervolgens in ons systeem, BouwWorks, zodat de monteurs het ook kunnen zien.”

“Het weer is onvoorspelbaar de laatste tijd. Zo waren we laatst op dinsdag al helemaal volgepland voor de rest van de week. Dan moet je echt tactisch gaan plannen en kijken naar wat er spoed heeft. Naast de reguliere planning hebben we ook nog onze 24/7-dienst die we over een aantal monteurs verdelen. Elke monteur heeft dan een week de oproepdienst. Soms gebeurt het wel eens dat iemand zich in het weekend of ’s avonds buitensluit. Dan krijgen wij een telefoontje van Goed Wonen Gemert en gaan we er direct heen.”

Wat is het mooie van jouw vakgebied?

“KWH vraagt de bewoners namens Goed Wonen Gemert naar hun tevredenheid over onze service. In januari scoorden wij gemiddeld een 8,5. We willen elke maand zo hoog mogelijk scoren op tevredenheid. Als er iets kapot is wil je zo snel mogelijk dat het is opgelost, toch? Mensen tevreden stellen, daar doe je het voor. In mijn vakgebied heb ik veel contact met verschillende soorten mensen, jong en oud. Dat het een divers publiek is, vind ik juist leuk. En het mooiste van alles? Als een bewoner direct terugkoppelt dat iets snel en goed verlopen is en daar complimenten over geeft!”

Hoe zie je jouw vakgebied ervoor staan over 5 of 10 jaar en wat hoop je dat jouw rol daarin is?

“Ik hoop dat we blijven groeien en steeds meer corporaties erbij krijgen. Dit is gewoon mooi werk, dat je binnen dit vakgebied mensen tevreden kunt stellen met het werk dat je doet. Daar zijn wij goed in en dat kunnen we ook. We doen ook steeds meer voor andere corporaties. Dan hebben we ook steeds meer timmermannen nodig en blijven we groeien. Ik zie mezelf dan als coördinator van meerdere corporaties. Ja, daar zou ik graag naartoe willen groeien. Ons team uitbreiden en mensen begeleiden en aansturen. Dat lijkt me tof.”

Categorieën
Nieuwsberichten

Een kans om niet te laten schieten

Leopold werkt sinds vier maanden bij Van der Meijs als meewerkend uitvoerder renovatie & onderhoud. We zijn blij dat Leopold gekozen heeft om ons team te komen versterken. Eigenlijk had hij namelijk net ergens anders een gesprek gehad toen hij benaderd werd door Daan, onze HR-medewerker. Ik vroeg hem waarom hij besloten heeft om tóch voor ons te komen werken en wat zijn ervaringen zijn tot nu toe!

“Nou eerst dacht ik: ‘jammer, ik heb nou al getekend’, maar toen zag ik staan dat het gaat om de functie ‘timmerman/uitvoerder’. Dat is de richting die ik altijd al op wilde gaan en ik dacht: ‘Als ik het nu niet doe, gebeurt het niet meer’, vertelt Leopold”. “Ik heb aangegeven dat ik met mijn knieën zit; die zijn versleten. Daan gaf direct aan dat ze daar rekening mee zullen houden. Dat was gelukkig mogelijk in deze functie. Dat is top!”

Ik vroeg Leopold hoe zijn functie er precies uitziet bij Van der Meijs. Hij vertelde me dat hij altijd voorman met uitvoerderstaken is geweest. “Ik ben ik binnengekomen om meewerkend uitvoerder te worden. Ik ben altijd voorman met uitvoerderstaken geweest. Het is de bedoeling dat ik eerst even ga meedraaien en het bedrijf leer kennen. Mijn eerste dag was in Deurne; daar heb ik meegedraaid bij het renoveren van een Mureno-woning. Daarna zijn we gestart in Beek en Donk met het verduurzamen van 7 woningen. Langzaam zal ik groeien in de rol van uitvoerder. Op dit moment ben ik vooral het aanspreekpunt voor de timmermannen en andere vakmannen. Eric is de projectleider waar ik mee samenwerk.”

Over samenwerking met projectleider Erik is Leopold erg positief: “We hebben intensief contact. Erik heeft met name de contacten met de opdrachtgever en ik vooral met het team. Het financiële plaatje ligt bij Erik. Wanneer dat is goedgekeurd, heb ik ook overleg met de eigenaar of opdrachtgever. Tijdens de klus ben ik degene die zorgt voor de aansturing van verschillende aannemers. Ik zorg dat iedereen weet wat ie moet doen en dat het proces goed verloopt, ook planning-technisch. Het is belangrijk om te zorgen dat alles op tijd klaar is zodat de volgende vakman vooruit kan. Daarbij verliezen we de kwaliteit niet uit het oog. Ik neem liever even de tijd voor hetgeen dat ik doe en doe het in één keer goed, dan dat het overnieuw moet worden gedaan omdat het niet goed is.”

Categorieën
Nieuwsberichten

Intensieve samenwerking vraagt een andere mindset

Resultaatgericht samenwerken (RGS) is een manier van werken waar we niet meer omheen kunnen. Steeds vaker werken we bij Van der Meijs samen met verschillende partijen om samen tot het beste resultaat te komen. Doordat we als partijen samenwerken met allemaal onze eigen kwaliteiten, kan een woningcorporatie de regiefunctie innemen en haar aandacht richten op de bewoner.

Niet alleen de rol van de woningcorporatie verandert door RGS, ook wij moeten ons anders opstellen. We werken samen met verschillende partijen en delen dus onze kennis en bundelen onze krachten. Vooraf gemaakte afspraken en vastgestelde KPI’s zijn voor iedereen duidelijk: we werken allemaal op dezelfde manier waardoor altijd dezelfde kwaliteit en hetzelfde resultaat kan worden geleverd

En waar zouden we in dit hele verhaal zijn zonder goede communicatie? Tijdens een RGS-renovatieproject werk je met verschillende aannemers op dezelfde klus. Iedere ochtend even samen komen en het project en de werkzaamheden van die dag met elkaar doorspreken, zorgt ervoor dat het proces snel en soepel verloopt en iedereen weet wat hij van elkaar mag verwachten. Dat werkt fijn. Op het einde van de dag evalueren we en kijken we of alles is verlopen zoals het gepland is.

Bij RGS-projecten in het vastgoedonderhoud gaat het vaak net wat anders. Van te voren maak je afspraken en bepaal je de KPI’s samen met de verschillende samenwerkingspartners. Je werkt allemaal aan dezelfde opdracht, maar vaak wel op een andere locatie. Uiteraard werken alle partijen met dezelfde doelstelling en met dezelfde werkwijze zodat de kwaliteit overal hetzelfde is. De projectleiders en uitvoerders zorgen voor goede communicatie binnen het eigen team én houden de lijntjes kort met de verschillende samenwerkingspartijen zodat we samen tot het resultaat komen!

Categorieën
Nieuwsberichten

Van schilder naar uitvoerder

“Ik weet nog goed dat ik als menneke van 15 hier kwam werken. Ik was klaar met de middelbare school en dacht: ‘Ja, en nu?’, vertelt Danny (34). Inmiddels zijn we 18 jaar verder en is Danny doorgegroeid van schilder naar uitvoerder. “Ik heb de schildersbroek vervangen door de spijkerbroek!”

Hoe zag je werk als schilder eruit?
“Toen ik mijn papieren heb gehaald ben ik mee het onderhoud in gegaan. Op een gegeven moment hadden we heel veel projecten binnen de retail. Dat betekent werken met deadlines en projecten binnen heel Nederland. Van Maastricht tot Den Haag hebben we van alle soorten winkeltjes geschilderd, zoals de Albert Heijn en de ANWB-winkels. Ik ging dan in de kost en was veel aan het reizen. Ik heb altijd veel variatie in mijn werk gehad. Als ik moet kiezen ligt mijn hart ook echt in de retail en in de nieuwbouw. Mijn werk bestond niet alleen uit schilderen hoor, we deden veel meer dan dat. Af en toe hadden we metsel stucwandjes of voerden we werk uit als behangen en glaszetten. Vanuit mijn functie als schilder ben ik voorman geworden en kreeg ik een ploeg schilders onder mij. Die schilders nam ik mee op sleeptouw en die werken nu nog hier. Tof hè?”

En toen dacht je: ik word uitvoerder?
“Door onze collega Peter ben ik gevraagd of ik uitvoerder wil worden. Die ambitie om door te groeien heb ik altijd gehad. Peter nam mij mee naar verschillende projecten en leerde mij de fijne kneepjes van het vak. Ik heb dat dus in de praktijk geleerd door samen met Peter op pad te gaan.”

Hoe ziet je werk er als uitvoerder nu uit?
“In de ochtend maak ik mijn ronde bij de projecten en kijk ik of we de planning halen, of de financiën goed lopen en of alles goed geregeld is. Ik probeer altijd structuur aan te brengen voor mijn team. Dat vinden ze fijn. Ik verzorg de eerste bestellingen zodat ze vooruit kunnen. Ik start op, loop met de jongens een rondje over de bouw, vertel wat de opdracht is en wat er wel en niet in zit. Dan laat ik ze vrij, maar ze kunnen altijd op mij terugvallen. Ik ken de jongens, we weten wat we aan elkaar hebben. Zo rond het eind van de dag ben ik terug op kantoor. Dan bespreek ik de projecten samen met de projectleiders, werk ik mijn mail bij en maak ik de planningen. Kortom: dan zorg ik dat alles goed verloopt.”

Hoe zou je werken bij Van der Meijs beschrijven?
“Ik vind het fijn werken bij Van der Meijs. Natuurlijk is het soms hectisch, maar er wordt geprobeerd met iedereen rekening te houden. Sommigen hebben een jong gezin, daarbij proberen we rekening te houden met het woon-werkverkeer. Ook vind ik het prettig dat ik tijdens mijn werk als schilder een vaste werkbus had met mijn eigen materiaal. Nu heb ik een auto van de zaak. Ik zie mijn collega’s als vrienden; we hebben een hecht en vast team en er heerst een informele sfeer. Dat vind ik belangrijk. Onderling hebben we een goede verstandhouding. We zijn hard gegroeid en het is mooi dat ik daar deel van uit mag én kan maken.”

Categorieën
Nieuwsberichten

Inspiratie voor onze marketeers

Vloggen, fotograferen met je smartphone en social media strategieën: onze marketeers Martijn en Maartje zijn weer helemaal up to date! Gisteren waren zij bij het Social Today Event van Frankwatching in de Jaarbeurs in Utrecht. Een leerzame dag met sprekers van onder andere Facebook, Greenpeace, McDonalds & RUMAG. Blijven groeien en ontwikkelen vinden we belangrijk bij Van der Meijs. Als bedrijf, maar ook als persoon! Regelmatig sturen we onze vakmannen op training en nu was het de beurt aan onze marketeers. Het vakgebied marketing en communicatie ontwikkelt zich snel. Daarom is blijven leren belangrijk! 

Categorieën
Nieuwsberichten

Nieuwe manier van werken bij isoleren

Waarom altijd doen wat je gedaan hebt als je ook een nieuwe manier van werken kan omarmen? Sinds kort gebruiken wij luchtdichte tape bij het afwerken van de kozijnen. De tape is vrij van oplosmiddelen en chemicaliën. Oplosmiddelen kunnen namelijk vervliegen na verloop van tijd. Deze tape gaat daarom een gebouwleven lang mee en zorgt voor een luchtdichte aansluiting tussen het kozijn en de muur waardoor tocht voorkomen wordt. Uiteraard zorgen wij naast isolatie ook voor goede ventilatie, net zo belangrijk!

Categorieën
Nieuwsberichten

Pilotwoningen Ommel afgerond

De eerste twee woningen in Ommel zijn afgerond! Op basis van resultaatgericht samenwerken (RGS) zijn we de komende tijd samen met bouwbedrijf Van de Ven aan het renoveren in Asten, Deurne en Ommel. We verwijderen het oude asbesthoudende dakbeschot en plaatsen een nieuw prefab dak en plaatsen meteen zonnepanelen. Ook voeren we na-isolatie van de spouw uit. Een groot project van 58 woningen waarbij we onze planning aanpassen aan het natuurlijke broedgedrag van gierzwaluwen en huismussen en waarbij we ervoor zorgen dat we nieuwe huisvesting creëren in nestkasten in de overstek. Dat is pas duurzaam renoveren!

Categorieën
Nieuwsberichten

Stage lopen bij Van der Meijs

Even voorstellen! Dit is Pleun, onze nieuwe stagiaire! Pleun is bezig met haar eindstage van de opleiding directiesecretaresse/managementassistente aan het Summacollege in Eindhoven. Toen Pleun met ons in contact kwam, was er direct een klik van beide kanten. Pleun: “Ik proef hier een fijne sfeer en wilde meteen aan de slag. Het leek me altijd leuk om bij een advocatenbureau te werken, maar hier voelde ik me meteen op mijn gemak!” De komende maanden zal Pleun ons ondersteunen met de administratieve taken. Super fijn voor ons maar natuurlijk ook voor Pleun om op die manier haar theoretische kennis te kunnen toepassen in de praktijk en te ontdekken wat ze na afronding van haar studie graag wil doen.

Categorieën
Nieuwsberichten

Plastic een nieuw leven geven

Deze week is het de nationale week van de circulaire economie. Een mooi moment om even stil te staan bij het thema duurzaamheid. Dag in dag uit maken wij als Van der Meijs ons sterk voor een duurzame toekomst. Wij zijn dagelijks bezig met instandhouding en verduurzaming van woningen. Hierbij staat duurzaamheid en circulariteit steeds hoog op de agenda. We kijken dan ook pro-actief naar duurzame en circulaire toepassingen binnen onze werkzaamheden. Zo werken we samen met gebruiktebouwmaterialen.com om bijvoorbeeld deuren een nieuw, tweede leven te geven.

Vanaf volgende maand vragen we ook aan collega’s om plastic te verzamelen en het schoon, zonder etiket mee te nemen naar kantoor. De lege plastic verpakkingen gaan vervolgens door een shredder en het komt er dan in kleine, plastic snippertjes weer uit. Vervolgens wordt het verwarmd en gaat het in een mal. Et voilà, een nieuw product. Wij maken er glasblokjes van die we vervolgens weer op projecten gebruiken. Glasblokjes zijn nodig om ervoor te zorgen dat je ruit niet direct op het kozijn geplaatst wordt maar dat er een ruimte vrij blijft tussen het glas en het kozijn. Hierdoor kan het kozijn ventileren en kan vocht weglopen. Zo geven wij gebruikt plastic een nieuwe functie!