Sinds 1 maart voeren wij voor wooncorporatie Casade het dagelijks- en mutatieonderhoud uit voor 6000 woningen. Daarom hebben wij nu ook een nieuwe locatie in Waalwijk en zijn we een aantal nieuwe collega’s rijker. We werken in Gemert met standaardprocessen, duidelijke werkinstructies en digitale systemen zoals BouwWorks voor het indienen, uitvoeren en gereedmaken van opdrachten. Dankzij die manier van werken en de opgebouwde kaders, konden wij in Waalwijk snel doorpakken en starten met onze nieuwe collega’s. Benieuwd naar werken binnen het dagelijks onderhoud? Lees dan hier het interview met onze servicemonteur en hier met onze servicecoördinator!
Maand: maart 2020
Meedenken met de bewoner
Werken als servicemonteur binnen het dagelijks onderhoud betekent veel variatie in je werk en bewoners tevreden stellen. Onze collega’s binnen de tak dagelijks onderhoud geven ook aan dat ze daar hun voldoening uit halen: een glimlach op het gezicht van de bewoner toveren. Bewoners bellen de woningcorporatie met een onderhoudsvraag zoals een lekkende kraan, kapotte keukenkastjes, een deur die niet goed in het slot valt of soms zelfs een buitensluiting. We krijgen veel soorten meldingen binnen en onze servicemonteurs komen van alles tegen.
Klantgerichtheid vinden we bij Van der Meijs erg belangrijk en daarom delen wij in samenwerking met Goed Wonen Gemert slimme tips van onze servicemonteurs om bewoners te helpen en met hen mee te denken. Zo geven we deze week de tip om het uiteinde van de kraan (perlator) regelmatig te ontkalken zodat het zeefje niet verstopt raakt.
Ben jij klantgericht, proactief en wil jij ook graag een glimlach op het gezicht van de bewoners krijgen? Check onze vacatures op de vacaturepagina op deze website of stuur een open sollicitatie in.
132 deuren en kozijnen voor Woonpunt
Wist je dat we bij Van der Meijs ook een eigen timmerfabriek en spuiterij hebben? Zo maken we op dit moment voor woningcorporatie Woonpunt in Maastricht 132 deuren en kozijnen. Een deel van de kozijnen hangt nu te drogen, later volgen de deuren! Ontzettend fijn dat we dankzij onze eigen timmerfabriek snel kunnen schakelen binnen het onderhoudsproces en daarmee de corporatie kunnen ontzorgen.
Dag in dag uit maken wij als Van der Meijs ons sterk voor een duurzame toekomst. Wij zijn dagelijks bezig met instandhouding en verduurzaming van woningen. Hierbij staat duurzaamheid en circulariteit steeds hoog op de agenda. We kijken dan ook pro-actief naar duurzame en circulaire toepassingen binnen onze werkzaamheden. Zo werken we samen met gebruiktebouwmaterialen.com om bijvoorbeeld deuren een nieuw, tweede leven te geven.
Maar dat is het niet het enige. We kunnen met trots vertellen dat we nu écht van start gaan met ons Precious Plastic project. Dat project houdt in dat we plastic verpakkingen schoon en zonder etiket gaan hergebruiken en gaan omtoveren tot een nieuw product: onze eigen glasblokjes. Dat doen we met behulp van een shredder en een mal. De plastic verpakkingen worden versnipperd tot kleine stukjes plastic en vervolgens worden die snippers verwarmd in een mal en krijgt het een nieuwe vorm. Et voilá: zo creëer je van ‘afval’ weer een volwaardig nieuw product die we direct kunnen gebruiken in onze projecten. Een mooi initiatief dat we stap voor stap verder zullen uitrollen!
Nieuwe locatie in Waalwijk
Naast onze locaties in Gemert en Deurne hebben we nu ook een werk- en opslaglocatie in Waalwijk. Daarom starten we in ons nieuwe pand in Waalwijk met een nieuw gevormd team van servicecoördinatoren, servicemonteurs en een projectleider! We zijn blij met de versterking van onze nieuwe collega’s want sinds deze maand onderhouden wij 6000 woningen voor onze samenwerkingspartner Casade. We verzorgen het dagelijks- en mutatieonderhoud voor deze woningcorporatie. We wensen onze nieuwe collega’s veel succes en plezier toe!
Een dag op stap met een glaszetter
Vandaag ging ik een ochtend op stap met onze allround glaszetter Ton en servicemonteur Peter. In de leegstaande woning in Deurne waar we vanmorgen waren, moest het enkelglas op de bovenverdieping worden vervangen. Dat is overigens niet de enige klus in de woning hoor; de gehele woning wordt binnen 5 weken energetisch verduurzaamd naar minimaal energielabel B. Dat is werken volgens het Mureno-concept: renoveren bij mutatie. Maar even terug naar het glaszetten, want dat heb ik vandaag mogen ervaren.
Toen ik ’s morgens bij de woning kwam, zag ik de twee Van der Meijs bussen al staan en waren de mannen druk bezig met het opzetten van de stijger. Ik werd meteen aan het werk gezet en mocht het glas naar boven dragen. Ton sneed de oude kitranden los en voor ik het wist had hij de oude ruit al in zijn handen. Met de verfkrabber verwijderde ik de oude restjes kit in het kozijn en toen kon het nieuwe HR-glas al geplaatst worden. Peter schoot Ton te hulp en samen plaatsten zij het nieuwe raam inclusief ventilatierooster. Vervolgens werden rondom glaslatjes geplaatst en werden de randen netjes gekit in de kleuren van het kozijn: crème of grijs. Onder het zwarte ventilatierooster gebruikte Ton zwarte kit. “De juiste kleur kit gebruiken is belangrijk, dat levert het mooiste resultaat”, geeft Ton aan. “Verduurzamen is belangrijk, maar het oog wil ook wat!” Ik stond versteld van het tempo waarin de mannen werken. Het valt te zien dat deze twee collega’s goed op elkaar zijn ingespeeld: het werkt als een goed geoliede trein. Peter treft de voorbereidingen in één van de kamers waar Ton later meteen aan de slag kan om samen met Peter het glas te plaatsen. Zo werken zij het meest efficiënt en vullen zij elkaar perfect aan. Nu een kamer al klaar is, maken de mannen tijd voor een boterham.
Zo, voor de innerlijke mens is gezorgd dus nu hebben we weer energie om door te gaan. De voorbereidingen waren al getroffen in een van de kamers, dus we kunnen direct doorpakken met het plaatsen van het glas. Inmiddels weet ik dat het raam er zo in zit, dus ik had alvast alle tools voor de mannen klaargezet zoals glaslatten, neuslatten, schroefmachine en kitspuit! Ton promoveerde mij tot personal assistent en legde mij uit hoe ik de kitverpakkingen kan vervangen in de kitspuit zodat Ton direct door kan met het kitten in de juiste kleur. Perfect teamwerk! Ondertussen vroeg ik hem wat hij nou het mooie van zijn vak vindt: “De variatie. Heel simpel. Elke dag is weer anders. Ik ben officieel allround glaszetter maar ik doe zó veel verschillende klussen en projecten. Vaak binnen service, maar soms ook nieuwbouw en zoals nu Mureno. Die afwisseling maakt het leuk. Ik maak ook grotendeels mijn eigen planning. Die vrijheid vind ik fijn.”
Ondertussen kwam uitvoerder René ook nog even kijken. René is uitvoerder binnen Mureno-projecten en is verantwoordelijk voor deze woning. Het plaatsen van nieuw HR-glas is natuurlijk maar een van de verduurzamings- en renovatiemaatregelen die worden getroffen in deze woning. Een goede planning is dus belangrijk. Daarom is het goed om te zien dat René regelmatig komt checken of alles goed verloopt. De lijntjes tussen de vakmannen, uitvoerders en projectleiders zijn kort waardoor niet alleen alles loopt zoals het moet lopen maar er ook een hecht team ontstaat. Mooi om dat te zien en het vakmanschap eens van dichtbij mee te maken in plaats van altijd erover te schrijven van achter deze computer!
Onze nieuwe bewonerscoördinator Eefje
Duidelijke informatie, een vast aanspreekpunt en vooraf weten wat je kunt verwachten: goede bewonerscommunicatie is essentieel tijdens een renovatie- of onderhoudsproject. Daarom zijn we ontzettend blij met onze nieuwe bewonerscoördinator Eefje! Bij Van der Meijs werken we hard aan duurzame woningen, maar we zien ook graag duurzame wijken en duurzame relaties met bewoners. We hebben alles in huis om de woningcorporatie te ontzorgen van begin tot eind. Goede bewonerscommunicatie is daarbij onmisbaar. Eefje zal de verbindende factor zijn voor bewoners gedurende de gehele renovatie- en onderhoudsperiode. Een vast gezicht voor bewoner én corporatie. Veel succes Eefje!