Categorieën
Nieuwsberichten

De pieten op bezoek

🎵 Hoor wie klopt daar kind’ren, hoor wie klopt daar kind’ren, hoor wie klopt daar zachtjes tegen ’t raam 🎵

Het zijn de pieten! Omdat de grote sinterklaasviering dit jaar bij Van der Meijs niet door kon gaan, belden de pieten bij de kinderen thuis aan. Ze brachten een zak vol cadeaus en lekkers mee en maakten daarmee de kinderen van Van der Meijs erg tevree. Maar ook de medewerkers is de Sint niet vergeten, want er werden heel veel duurzame chocolade letters van Tony’s Chocolonely versleten

Categorieën
Nieuwsberichten

Nieuwe samenwerking voor het gevelonderhoud aan alle woningen van ’thuis

elk®, Caspar de Haan, Van der Meijs en ’thuis tekenden een samenwerkingsovereenkomst voor het gevelonderhoud van de ruim 11.000 woningen van ’thuis. De overeenkomst gaat over een periode van 3 en 12  jaar. De eerste 3 jaar werken we samen om elkaar te leren kennen, vastgoeddata te verzamelen en de uiteindelijke werkvorm te laten uitkristalliseren. Daarna zal gedurende 12 jaar in de samen ontwikkelde werkwijze worden gewerkt. Een unieke samenwerking waarbij we ernaar toe werken dat we (na 3 jaar data verzamelen) een afkoopsom voor het onderhoud van de gevel per archetype kunnen bepalen. Dit is voor  zover we weten in Nederland op deze wijze nog niet toegepast.

“Al jaren werken wij samen met onze opdrachtgevers op basis van RGS. Maar deze samenwerking waarbij we een afkoopsom voor het totale onderhoud van de gevel afspreken, is vernieuwend en uniek. We zijn trots dat we van deze samenwerking deel uit mogen maken,” aldus Geert van der Meijs.  

Cas de Haan vervolgt: “En door deze manier van langdurig samenwerken wordt iedereen in zijn kracht gezet en daardoor blijven we met elkaar innoveren! Het is prachtig om te ervaren hoe wij door ’thuis samen met de andere partners worden uitgedaagd om met zijn 4e invulling te geven aan dit unieke vraagstuk.’’

Door samen te werken bereik je meer en kun je meer

De partners zijn samen verantwoordelijk voor een eenduidige werkwijze en prijs voor het betaalbaar, kwalitatief en duurzaam uitvoeren van het schilderwerk, houtrotschade en betonschade, metselwerkherstel en voegwerkherstel, reinigen en eenvoudig isolatiewerk aan de woningen van ’thuis.

De uitdaging ligt er om één uniforme werkwijze te ontwikkelen. Daardoor is het mogelijk om  een scherpe prijs te maken voor het kwalitatief hoogwaardig onderhoud. Door het maken van gezamenlijk langlopende afspraken kun je meer doen en bereiken. Ook kunnen we van elkaar leren en samen innoveren. En niet te vergeten zorgen voor een hoge klanttevredenheid. Daar tekenen we voor en zetten we ons samen de komende 15 jaar voor in.

Roel van Elk: ”’thuis durft voorop te lopen in nieuwe ontwikkelingen. Dat inspireert ons. We gaan voor een succesvolle en langdurige samenwerking. Als gelijkwaardige partners met één gezamenlijk doel. Dat we halen door steeds op een transparante manier kennis met elkaar te delen en te leren van elkaars vakmanschap.”

Kwaliteit tegen een scherpe prijs door continuïteit in samenwerking

“Met het tekenen van deze overeenkomst verbinden we ons voor langere tijd aan elkaar. Dat zorgt voor continuïteit in de samenwerking wat heel waardevol is in tijd van grote krapte aan kundige mensen in de bouw. Daardoor kunnen we kwaliteit tegen een scherpe prijs blijven leveren. ’thuis haalt hiermee kennis uit de markt en door de intensieve samenwerking kunnen we op vele fronten innoveren en werken aan duurzaamheid. We zijn trots dat we deze overeenkomst met deze partners hebben getekend. We kijken uit naar een waardevolle samenwerking. Samen met onze partners doen waar we voor zijn,” besluit Diana Heesakkers van ’thuis.

Categorieën
Nieuwsberichten

Dagelijks onderhoud: het belang van de menselijke maat én bouwkundige kennis

Maar liefst 5000 reparatieverzoeken in 2021 tot nu toe. Robert, teamleider servicemonteurs, leidt het dagelijks onderhoud van drie woningcorporaties in goede banen. Samen met zijn team van vier servicemonteurs én servicecoördinator Sarah, zijn zij verantwoordelijk voor het reparatie- en mutatieonderhoud van 6000 woningen in de regio Gemert, Deurne en Boekel.

“Een soepel proces begint aan de voorkant”, legt Robert uit. Jarenlang werkte hij als servicemonteur en kwam hij zélf over de vloer bij de bewoners. Die bouwkundige kennis werkt nu in zijn voordeel. “Door de juiste vragen te stellen, weet ik vaak al wat er stuk is of gerepareerd moet worden. En dat is fijn, want door vooruit te denken, kan ik de monteurs op de juiste manier inplannen én zorgen dat al het juiste materiaal besteld is. Want uiteindelijk gaan we voor een first time fix: dat de monteur maar één keer langs hoeft te gaan bij de bewoner. Dat lukt in 90% van de gevallen.”

De menselijke maat

Doordat we met een team van vier servicemonteurs komen, zien de bewoners vaak dezelfde gezichten. “Dat wordt gewaardeerd door bewoners”, gaat Robert verder. “Wij zijn voor veel van hen een luisterend oor. Als servicemonteur weet je écht wat er achter de voordeur afspeelt. Dat is voor de woningcorporatie toch lastiger. Soms zien we ook eenzaamheid. En dus blijven we ook graag even zitten voor een kop koffie en een praatje. Dan zie je mensen even helemaal opbloeien.”

Écht het verlengstuk van de woningcorporatie

Nu werkt Robert af en toe zelf nog als servicemonteur, maar met name ondersteunt hij servicecoördinator Sarah met het bouwkundige werk. Samen zijn zij twee handen op een buik en zorgen ze voor de aansturing van de servicemonteurs, een goede planning, bestellingen van materiaal en maken ze afspraken met bewoners. Ook onderhouden ze nauw contact met de corporaties Goed Wonen Gemert, PeelrandWonen en Bergopwaarts en overleggen ze regelmatig over bijvoorbeeld spoedjes. “We zijn het verlengstuk van woningcorporaties. We willen hen het werk uit handen nemen en ontzorgen. Dat doen we met het gehele team en begint aan de voorkant. Met de juiste kennis in huis zorgen wij voor een soepel proces en korte lijntjes met de corporaties.”

Het beluurtje van Goed Wonen Gemert

Als voorbeeld noemt hij het beluurtje van een van de corporaties. Een dagelijks moment voor de bewoners waarbij zij voor hun technische vragen of reparatieverzoeken direct iemand aan de lijn krijgen die weet waar hij het over heeft. Normaal is dat de technisch consulent van Goed Wonen Gemert, in de zomervakantie waren dat onze Robert en Claudia. Omdat de corporatie in de zomervakantie óók kampte met een mindere bezetting, sloegen we de handen ineen en namen ofwel Claudia ofwel Robert dagelijks plaats achter de telefoon op kantoor bij Goed Wonen Gemert. Robert: “Ik vind dat we trots mogen zijn dat de corporatie ons beschouwt als één van hen. Het is een mooi voorbeeld van écht het verlengstuk zijn van de corporatie.”

Samen groeien en blijven ontwikkelen. Niet alleen met opdrachtgevers, maar ook met werknemers. Robert vindt dat die ruimte er bij Van der Meijs zeker is. “Er wordt geluisterd naar je ambities, maar voor mij is dit nu precies goed. Ik heb de juiste afwisseling omdat ik op verschillende manieren contact heb met bewoners. Ik kom er over de vloer en ik spreek ze aan de telefoon. Die variatie in je werk, dat maakt het leuk. En natuurlijk de collega’s. Oké vooruit. Laten we de vrijdagmiddagborrel en bedrijfsfeestjes ook niet vergeten.”

Categorieën
Nieuwsberichten

Complete renovatie van binnen én buiten

Felle kleuren. Geel en rood. Dat is wat de leerlingen van basisschool De Brink in Ottersum jarenlang gewend waren. Dertig jaar geleden zo gebouwd, nu toe aan een opfrisbeurt. Met de wens: een duurzaam ontwerp dat voor langere tijd mee kan gaan zónder stijging in de exploitatiekosten. Een duurzame basisschool voor de toekomst dus. Dat vergt slimme oplossingen waar wij graag over meedenken.

Dag zomervakantie. Hallo getransformeerde school!

Ze keken hun ogen uit toen ze terugkwamen van vakantie. De vertrouwde kleuren maakten plaats voor nieuw en fris grijs en groen. Een rustig en natuurlijk kleurenpallet met af en toe verrassende kleuraccenten. Niet alleen van buiten ziet de school er anders uit, ook binnen heeft het een complete transformatie ondergaan. Van nieuwe keukens tot strak betegelde toiletruimtes: niets is onveranderd gebleven. Nieuw systeemplafond erin, oude vloerbedekking eruit en nieuwe – goed te onderhouden – marmoleum erin. We kozen voor slimme en duurzame oplossingen als led-verlichting met bewegingssensoren en waterbesparende toiletten.

Huiselijk naar school gaan 

Het gevoel van huiselijkheid. Dat is het gevoel dat basisschool De Brink wil waarborgen en waar wij graag ons steentje aan bijdragen. Je thuis voelen op school betekent ook dat de school voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom is de school rolstoelvriendelijk met brede deuren en de plaatsing van een rolstoellift. Het centrale plein functioneert als ‘brink’ met de leslokalen als huizen gevestigd aan het plein. In de puien is de vorm van een huis te herkennen. Door te kiezen voor een rustig kleurenpallet, zorgden we ervoor dat elk kind na de zomervakantie hier weer lekker kon thuiskomen.