Categorieën
Nieuwsberichten

Meijsindebuurt steunt Circle of Talent Eindhoven

De regio Eindhoven is ongekend succesvol door de wijze waarop techniek, design en kennis elkaar vinden en omarmen. Tegelijk nemen polarisatie, kansenongelijkheid en onzekerheid toe. Met Meijsindebuurt steunen wij duurzame en sociale lokale initiatieven, omarmen we diversiteit en maken wij ons hard voor gelijkheid.

We beseffen ons dat de jeugd onze toekomst is. En in een wereld waar we van de ene crisis in de andere rollen, hebben kinderen en jongeren een nieuw soort bagage nodig om een betekenisvolle rol te kunnen vervullen. 

Persoonlijke en creatieve groei

Circle of Talent geeft alle kinderen en jongeren in de regio Eindhoven de kans om hun kunstzinnige en creatieve vermogens te ontwikkelen. Het is een netwerk waarin onderwijs, culturele instellingen, makers, kindcentra, bedrijfsleven en gemeente gezamenlijk optrekken om hen datgene te bieden wat zij nodig hebben voor hun ontwikkeling. Om ze op te leiden tot jongvolwassenen met verbeeldingskracht, creativiteit en zelfvertrouwen. Die kritisch denken en in staat zijn zichzelf te presenteren en samen te werken. Allemaal vaardigheden die nodig zijn voor de banen van nu en de toekomst én om actief mee te kunnen doen in de samenleving.

SDG 4 en 11

Van der Meijs heeft 8 van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties omarmd. Zo ook SDG 4 en 11: kwaliteitsonderwijs en duurzame steden en gemeenschappen. Wij zijn dan ook trots dat we met ons donateurschap voor de Circle of Talent, een kleine bijdrage kunnen leveren aan het opleiden van de jongere generatie. Zodat zij de handvatten gereikt krijgen om op gelijke voet mee te kunnen doen in de maatschappij.

Categorieën
Nieuwsberichten

Teamleider-schilder John groeit door naar werkvoorbereider

Van leerling-schilder naar schilder en van schilder naar teamleider schilder. John (42) werkt al 26 jaar bij Van der Meijs en heeft al de nodige stappen in zijn carrière gezet. Als 16-jarig jochie kwam hij hier binnen wandelen. Toen nooit gedacht dat hij nu zelfs de kwast zou inruilen voor het toetsenbord. Tijd voor een volgende stap: aan de slag als werkvoorbereider.

Duurzaamheid, we hebben het er vaak over. Want dat vinden wij belangrijk. Niet alleen een duurzame woningvoorraad, maar ook duurzame relaties met onze medewerkers. Waarin er ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Het binden en boeien van je werknemers is in tijden als deze – met een krappe arbeidsmarkt – belangrijker dan ooit. Want goede en loyale werknemers, die wil je houden. En John is er zo een.

Aan de slag

Met passie voor het vak heeft John heel wat liters verf verbruikt en kwasten versleten. Jaren werkte hij met veel plezier als schilder en later als teamleider. Meters maken en gas geven. Daar draaide het om. Tot de kans zich voor deed om een andere wereld te ontdekken: werken als werkvoorbereider. John vertelt: “Alleen het werken op de computer met al die programma’s is nieuw voor mij. Gelukkig word ik daarin goed begeleid door mijn collega’s en kan ik met al mijn vragen bij iedereen terecht. Ik heb nu intensief contact met de planvormers. Zij stellen de scenariodossiers op. En later als het werk dan over gaat tot uitvoering, dan kom ik in het spel. Ik zorg straks dat de werken lopen en bewaak de voortgang.”

Hybride werken

“Waarom ik deze stap heb gezet? Tijdens de jaarlijkse evaluatiegesprekken hebben we het vaker gehad over doorgroeimogelijkheden. En elke keer dacht ik: nou misschien later. Maar op dit moment in mijn leven wilde ik werk en privé makkelijker kunnen combineren en legde mijn situatie uit in een gesprek. Ontzettend fijn dat Van der Meijs meteen meedacht en mij een functie als werkvoorbereider aanbood, zodat als het nodig is ik vanuit huis kan werken.”  

John blij, wij blij. Want zijn kennis en ervaring van ‘buiten’ in het werkveld, kan hij nu ‘binnen’ op kantoor toepassen in zijn nieuwe functie. Win-win toch?

Categorieën
Nieuwsberichten

Begeleiding op accordeon van de Revue van Aarle-Rixtel: onze Bobby doet het

Volle zalen, bier drinken en samen muziek maken is Bobby – accordeonspeler en financieel medewerker bij Van der Meijs – niet ongewoon. Maar de laatste tijd gebeurt dat in een wel heel andere setting. Als vrijwilliger begeleidt hij namelijk op zijn accordeon de Revue uit Aarle-Rixtel. Wat voor hem een kleine moeite is, maakt voor deze groep ouderen een wereld van verschil.

Wekelijkse repetities en een aantal optredens per jaar: de Revue uit Aarle-Rixtel neemt het bloedserieus. Een groep van 15 ouderen die een programma vullen met muziek, dans en humor. Waar nummers als ‘Aan de Amsterdamse grachten en ‘Het dorp’ van Wim Sonneveld regelmatig de revue passeren. “Maar voor deze groep is het meer dan slechts een theaterspektakel”, legt Bobby uit. “Het een sociaal samenkomen. Het brengt vertier en ze zijn weer even onder de mensen. Veel ouderen zijn eenzamer dan je denkt.”

Vitaal ouder worden

Bobby is gevraagd om mee te doen door een van de revuedeelnemers tijdens een optreden met zijn band. “Ik dacht toen: ik ga gewoon een keer kijken en dan zie ik wel. Maar na één avond wist ik meteen dat ik dit zou blijven doen. Ik werd zo hartelijk ontvangen en ze waardeerden het zo erg dat ik er meteen een boost van kreeg.”

“Ik vind het belangrijk dat iedereen vitaal ouder kan worden en daar draagt de Revue voor deze groep aan bij”, gaat Bobby verder. “Ze voelen zich betrokken. De een regelt het draaiboek, de ander de kostuums. Iedereen heeft een taak en werkt naar het moment van optreden toe. Ik vind het fijn dat ik daarin een bijdrage kan leveren. En vergis je niet, ik kan hier ook nog iets van leren! Na 11 jaar harde muziek maken met de band, een versterker en hoog tempo, moet ik nu ingetogen en rustig spelen om de zang niet te overstemmen.”

Onze medewerkers hebben hetzelfde DNA

Een inclusieve en leefbare samenleving waarin iedereen meedoet ongeacht leeftijd, afkomst, religie of andere persoonlijke kenmerken. Oftewel duurzame gemeenschappen (SDG-11 van de Verenigde Naties). Dat is waar we bij Van der Meijs in geloven en op verschillende manieren uitdragen. Bijvoorbeeld met Meijsindebuurt: laagdrempelige duurzame en sociale initiatieven in het hart van wijken en buurten. Maar ook door medewerkers in dienst te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zijn trots dat onze medewerkers – zoals Bobby – hetzelfde DNA hebben als wij en graag een maatschappelijke bijdrage willen leveren.